donderdag 10 januari 2013

Recensie: Christina Aguilera - Lotus

Met haar nieuwe album 'Lotus' wil Christina Aguilera laten horen dat ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. De titel verwijst naar de lotusbloem, volgens Aguilera 'een bloem die blijft boeien'. Is Christina's plaat ook zo boeiend?

De twintig jaar geleden in The Mickey Mouse Club zo schattige Christina Aguilera heeft zich niet alleen ontpopt tot wereldster met een van de krachtigste stemmen in de popmuziek, maar ook tot foute schoondochter die op foto's slechts zelden helemaal gekleed is. Christina heeft haar sexy imago verre van nodig, want met 'Hurt' en 'Beautiful' is Aguilera verantwoordelijk voor enkele van de mooiste nummers van het vorige decennium. Na de vermakelijke albums 'Stripped' en 'Back To Basics' kwam Christina in 2010 met 'Bionic', een interessante, elektronische plaat, die Aguilera niet het hitlijstsucces opleverde waaraan ze gewend was. Hoewel Christina 'Bionic' recentelijk als 'meesterwerk' beschreef, ziet Aguilera toch reden om haar nieuwe album 'Lotus' een 'wedergeboorte' te noemen. De herboren Christina klinkt echter niet erg vernieuwend.

De gehele recensie is gepubliceerd op
Studenten.net.

Recensie: Rihanna - Unapologetic

De laatste single van Rihanna's vorige album was nog geen drie weken uit toen Rihanna met 'Diamonds' een nieuw album inluidde. Met 'Unapologetic' wil ze duidelijk maken dat mensen over haar werk mogen oordelen, maar niet over haar privéleven. Is Rihanna's nieuwe plaat net zo spraakmakend als haar privéperikelen zijn?
Sinds 2005 komt Rihanna ieder jaar, behalve in 2008, met een nieuw album. Hoewel ze daarvoor al jarenlang niet meer doet dan zingen en sporadisch een woordje schrijven, is dat een prestatie. Terwijl Rihanna vroeg in haar carrière zei dat ze haar hart en ziel in haar muziek legde, hoorde een journalist van mannenblad GQ haar dit jaar iets heel anders zeggen. Rihanna zei niet dat ze mensen wil raken of vermaken; ze zei dat het haar om één ding gaat: twitteren, retweeten en trending topics. Voor 'Unapologetic' is zelfs een retweet echter te veel eer.


De gehele recensie is gepubliceerd op Studenten.net.