dinsdag 23 augustus 2011

Interview: Danielle Barbe

"Ik heb geleerd om kansen voor mezelf te creëren"

De Amerikaanse singer-songwriter Danielle Barbe timmert al flink aan de weg in de Verenigde Staten en als het aan haar ligt, is Europa daarna aan de beurt. En het leuke is: ze wordt graag volger van je op Twitter. Een interview met het spontane talent.

Toen je jong was, heb je in kerkkoren en musicals gezongen, maar tegenwoordig maak je rockmuziek. Vanwaar deze flinke genreverandering?

"Ik ben opgegroeid met rock 'n roll muziek. Mijn vader draaide bijna non stop platen van onder andere The Rolling Stones en Black Crowes, dus ik denk dat ik van jongs af aan een liefde voor rock in me heb gehad. Dat gezegd hebbende; ik houd ontzettend van zingen en heb gezocht naar een muzikale uitlaatklep, welke dan ook. Uiteindelijk heb ik in enkele musicals gespeeld, wat leuk was. Ik hield van het theatrale daarvan, maar ik hield nog veel meer van de vrijheid bij een rockshow. Dan kon ik echt mezelf zijn en geen gespeeld karakter. Ik denk echter wel dat musicals me hebben helpen leren hoe je een geweldige, opwindende liveshow kunt creëren. Het is interessant hoe alles eigenlijk samenhangt."

Het volledige interview staat nu op Studenten.net: http://tinyurl.com/3khhna3